Activiteiten

De bedrijvenvereniging Blauwhuis e.o. streeft naar een gezond ondernemers- en woonklimaat en organiseert en ondersteund diverse bijeenkomsten en activiteiten.

Zo wordt er al jaren door de ondernemers de kerstboom in het Blauhúster plantsoen opgetuigd. Inmiddels zijn ook de omliggende dorpen Greonterp en Wolsum voorzien van een led kerstboom.

Ook bij de Hemdyk-rintocht laat de bedrijvenvereniging zich van haar beste kant zien. Al vanaf de eerste editie van deze wandeltocht heeft de bedrijvenvereniging de welkomspoort geplaatst en de route versierd en of gesponsord.    

In het verleden zijn er diverse stempelacties georganiseerd maar door het verdwijnen van winkels als de supermarkt en slager is dit bijna niet meer mogelijk. Toch is de bedrijvenvereniging erin geslaagd om in 2019  de  “Blauhúster cadeaubon” te lanceren.

Ieder jaar bezoeken de leden een collega ondernemer die  zijn of haar bedrijf laat zien. Zo is er dan vaak een rondleiding en geeft het gastbedrijf een kijkje in de keuken van zijn of haar bedrijf. Na afloop is er dan een spelletje en een gezellige barbecue waarbij de ondernemers tot in de kleine uurtjes in een ontspannen sfeer netwerken.